Handgemaakt keramiek in kleine series

Nieuw in de collectie

 
Het prachtig verstilde keramiek van Olav Slingerland is vanaf nu te bezichtigen in de galerie en verkrijgbaar in onze webshop.
 
Olav Slingerland : “Mijn enthousiasme over het keramische proces begon tijdens mijn opleiding aan de Design Academy Eindhoven. Met name in het gieten van klei vond ik de mogelijkheid om een eigen vormonderzoek in te slaan en kleinschalig te produceren. Mijn doel is om producten te maken die authentiek zijn en voor iedereen toegankelijk.”
 
 
 

Elk product uniek

“We leven in een tijd waarin de computer het nieuwe gereedschap is om producten te maken. Het keramische proces is juist ambachtelijk en arbeidsintensief. Ondanks dat ik gebruik maak van gietmallen is door de verschillende afwerkingen in elk product nog steeds de hand van de maker te zien is. Dat maakt elk product uniek.

Door het herhalen en combineren van mijn producten laat ik steeds een nieuw beeld ontstaan, deze combinaties noem ik ‘settings’. Mijn werk bevindt zich op het snijvlak van kunst en design, dit wordt door deze settings nog eens extra benadrukt.

Het hele proces van ontwerp naar eindproduct voer ik zelf uit in mijn eigen atelier in Lith.”

Nog meer zien?

Heb dan nog even geduld. Begin volgend jaar exposeert de kunstenaar met zijn keramiek in de expositieruimte van de galerie. Dit wordt een hele bijzondere expositie, omdat het keramiek niet alleen neergezet zal worden, maar ook opgehangen aan de wand.

Heel inspirerend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zondag 10 december om 14.00 uur

Lezing

door

Kees Noordermeer

Lux Magistra

Lezing over het goddelijke licht door kerkramen en kunstwerken.  Voor deze lezing vragen wij een kleine bijdrage van €3.50 (inclusief koffie en thee).